Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πιο εύκολα και γευστικά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας!

Απίστευτα!

17 Δεκεμβρίου 2018 10:54
Τα πιο εύκολα και γευστικά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας!

Εάν το σπίτι δεν μυρίσει φρέσκα και ζεστά μελομακάρονα απ’ τα χεράκια μας, είναι πράγματι Χριστούγεννα; Κι όχι δεν είναι το ίδιο να αγοράσουμε λίγα μελομακάρονα από κάποιον φούρνο, πρέπει εμείς να μπούμε στην κουζίνα για να τα φτιάξουμε.

Έτσι για σήμερα, έχουμε για εσένα την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας ή και χωρίς, γι’ όσους προτιμούν τα κλασικά και παραδοσιακά μελομακάρονα που όλοι αγαπάμε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ από τον θάνατο του 35χρονου πασίγνωστου επιχειρηματία: Νεκρός από υπερβολική δόση ναρκωτικών!

Τι θα χρειαστείς για τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας;
Για τα μελομακάρονα:

1/2 φλιτζάνι (100 γραμ.) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 1/3 φλιτζάνι (300 γραμ.) ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
1/2 φλιτζάνι (120 γραμ.) χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι (60 γραμ.) κονιάκ ή λικέρ
1/4 φλιτζάνι (60 γραμ.) νερό
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
4 3/4 φλιτζάνια (600 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
μια πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:

1/2 φλιτζάνι μέλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την επικάλυψη:

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια, τα οποία συνδυάζουμε με
1/2 φλιτζάνι ψημένο σουσάμι ή
500 γρ. λιωμένη σοκολάτα
Πώς θα φτιάξεις τα μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας;
Συνταγή:
Για τα μελομακάρονα:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά και η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως.

]


Σε ένα διαφορετικό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 ° C.
Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι και ξεκινάμε να σχηματίζουμε τα μελομακάρονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώην του Νίκου Ευαγγελάτου πιο λαμπερή από ποτέ στο "πλευρό" άλλου δημοσιογράφου!

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί.
Για το σιρόπι και την επικάλυψη:

Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε μια κατσαρόλα το νερό, το ξυλάκι κανέλας και τη ζάχαρη.
Αφαιρούμε το σιρόπι απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα μελομακάρονα ανάποδα για λίγα λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.
Τα αφήνουμε για περίπου μία ώρα σε μια επιφάνεια να απορροφήσουν το σιρόπι και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι εάν το επιθυμούμε.
Για την επικάλυψη: Μπορούμε να βουτήξουμε τα μελομακάρονα σε ένα μπολ με λιωμένη σοκολάτα και από πάνω να τα πασπαλίσουμε με λίγα καρύδια!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share