Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Συνταγή για παραδοσιακή κοτόπιτα

Πεντανόστιμη!

16 Δεκεμβρίου 2018 13:07
Συνταγή για παραδοσιακή κοτόπιτα

Μια συνταγή για να απολαύσετε το αγαπημένων όλων πουλερικό, το κοτόπουλο, σαν κυρίως υλικό σε μια υπέροχη, πεντανόστιμη κοτόπιτα που μπορείτε να τη σερβίρετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Μια δοκιμασμένη συνταγή του Νικ. Τσελεμεντέ, από τα κιτάπια της γιαγιάς με σίγουρη επιτυχία.

Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο 1 ½ κιλά περίπου
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μεγάλα ή 5 μέτρια αυγά, χτυπημένα
100 ml γάλα
1 ⅓ φλ. τσαγιού τυρί γραβιέρα ή ρεγκάτο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
500 γρ. φύλλο κρούστας
3/4-1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σκλαβενίτης ξεφτιλίζει σήμερα όλη την ελληνική κοινωνία και τις μεγάλες επιχειρήσεις!



Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, σε τόσο νερό ώστε απλά να σκεπάζει το κοτόπουλο, και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κοτόπουλο μαλακώσει καλά, το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε πιατέλα να κρυώνει. Συνεχίζετε να βράζετε το ζωμό με τα κρεμμύδια μέχρι να “σωθεί” ο ζωμός και να γίνουν ένας πυκνός χυλός.
Εν τω μεταξύ μόλις μισοκρυώσει το κοτόπουλο, αφαιρείτε τη πέτσα του και όλα τα κόκαλα και το κόβετε με τα χέρια σας σε μικρά κομματάκια. Το αφήνετε στην άκρη.
Όταν χυλώσουν τα κρεμμύδια προσθέτετε το γάλα και τα κομματάκια κοτόπουλου στη κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share