Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα τέλεια σοκολατάκια με ζαχαρούχο, σταφίδες και ρούμι

Υπέροχα σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα!

11 Δεκεμβρίου 2018 10:46
Τα τέλεια σοκολατάκια με ζαχαρούχο, σταφίδες και ρούμι

Υπέροχα σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα, σταφίδες και ρούμι.

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τα τέλεια σοκολατάκια σε όλες τις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή για να τα προσφέρετε ως ένα εντυπωσιακό δώρο στις επισκέψεις σας σε γιορτές ή τις γιορτινές μέρες.

Υλικά συνταγής

1½ σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ρούμι [*]
400 γρ. σοκολάτα, μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 κουτί (395 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. ξηρούς καρπούς Μακαντέμια (Macadamia) ή φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα [**]

Για επικάλυψη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θα σε γ@μ@σ@ ρε! Ωραία ήτανε;": Βίντεο σοκ από τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού μέσα στην φυλακή!

τρούφα σοκολάτας
κακάο
200 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τις ψιλοκομμένες σταφίδες σε ένα μπολάκι, τις πασπαλίζετε με το ρούμι, τις ανακατεύετε καλά και τις αφήνετε στην άκρη για 10 λ να “σταθούν”.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη μαύρη κουβερτούρα, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε και το μείγμα σταφίδες-ρούμι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Κάλυμνο: Μητέρα δύο παιδιών πέθανε από νευρική ανορεξία!

Στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο δίσκο. Βγάζετε από το ψυγείο το μείγμα, παίρνετε μια μικρή ποσότητα ρολλάροντας με ένα κουταλάκι του γλυκού στο μείγμα και το πλάθετε σε 50 περίπου μπαλάκια.

Για την επικάλυψη: Λιώνετε τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί. Όταν πλάσετε τα μπαλάκια βουτάτε κάποια από αυτά στη μαύρη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τοποθετείτε στο δίσκο πάνω στη λαδόκολλα. Τα γαρνίρετε από πάνω με τη λευκή σοκολάτα (βλέπε φωτό).

Σε 2 βαθιά πιάτα ρίχνετε στο 1ο σοκολατένια τρούφα και στο 2ο κακάο σε σκόνη. Ρολλάρετε μέρος από τα υπόλοιπα μπαλάκια στη τρούφα και τα όσα απομείνουν στο κακάο. Τα μεταφέρετε όλα στο δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσουν και σταθεροποιηθούν καλά. Σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share