Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Cheesecake με Ferrero rocher, Oreo και nutella

Κόλαση!

6 Δεκεμβρίου 2018 11:55
Cheesecake με Ferrero rocher, Oreo και nutella

Cheesecake με Ferrero rocher, Oreo και nutella… Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό που ετοιμάζεται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, έχει πολύ ευχάριστη γεύση και πολύ όμορφη εμφάνιση!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
400 γρ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα (ή μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα)
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
500 γρ. φυτική σαντιγί παγωμένη (morfat creamy ή άλλη επιλογής σας)
10-12 Ferrero rocher χοντροσπασμένα
Για την επικάλυψη:
6 κ.σ. nutella
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
8 Ferrero rocher ολόκληρα
λίγη τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφία ντοκουμέντο: Η Ελένη Τοπαλούδη την ώρα που την πήρε ο 19χρονος Αλβανός από το σπίτι της!

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε ένα υγρό μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και το στρώνετε ισομερώς στη βάση.

Για τη κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το μαλακό τυρί και τη ζάχαρη άχνη. Σε δεύτερο μπολ, χτυπάτε τη φυτική σαντιγί και μόλις αφρατέψει, τη ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά στη κρέμα του τυριού, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.

Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε και τα θρυμματισμένα Ferrero rocher και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τη βάση, στρώνετε την επιφάνεια και τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Τοπαλούδη: Είχε δεσμό με τον 19χρονο Αλβανό δολοφόνο της η φοιτήτρια! Το βίντεο που το αποδεικνύει!

Για την επικάλυψη: Λίγο πριν το σερβίρετε, ετοιμάζετε την επικάλυψη. Βάζετε τη nutella και τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η nutella και να σχηματιστεί μια σος που να ρέει εύκολα. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά την απλώνετε στην επιφάνεια του γλυκού. Γαρνίρετε με τα ολόκληρα Ferrero rocher και τη τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share