Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τούρτα μπανόφι

Κόλαση!

30 Νοεμβρίου 2018 15:15
Τούρτα μπανόφι

Μια πεντανόστιμη, λαχταριστή τούρτα ψυγείου μπανόφι, με μπισκοτένια βάση με μπισκότα digestives, με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, γαρνιρισμένη με μπανάνες και ξύσμα σοκολάτας. Μια συνταγή εύκολη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο μπανόφι που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του. Επειδή η διαδικασία καραμελώματος του γάλακτος είναι χρονοβόρα, μην καραμελώνετε ποτέ 1 ή 2 μόνο κουτιά αλλά πολλά περισσότερα κουτιά μαζί, μιας και διατηρούνται για πολλούς μήνες στο ντουλάπι σας.

Υλικά συνταγής
2 κουτιά (397 γρ. το ένα) ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο (225 γρ.) μπισκότα digestive
1/2 πακέτο (100 γρ.) μπισκότα digestive σοκολάτα
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4-5 μπανάνες μεσαίου μεγέθους, ώριμες
1 κουβερτούρα (100-125 γρ.), τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη για 16χρονη μαθήτρια στην Καστοριά: “Με βίασε ο άντρας που γνώρισα στο facebook”

Εκτέλεση συνταγής

Για το καραμέλωμα του ζαχαρούχου γάλακτος: Γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τη τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Βγάζετε από τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο, το χαρτί της συσκευασίας τους (για να μη γεμίσει η κατσαρόλα χαρτιά). Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνετε μέσα τις κονσέρβες, ΧΩΡΙΣ να τις ανοίξετε, βεβαιώνεστε ότι είναι ΚΑΛΑ σκεπασμένες με το νερό, και τις βράζετε, πάντα στη μέτρια φωτιά, για 2½ ώρες.


Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, ελέγχετε συχνά και αν έχει κατέβει η στάθμη του νερού και συμπληρώνετε με ζεστό νερό, ώστε να μένουν οι κονσέρβες ΠΑΝΤΑ σκεπασμένες με το νερό. Στη συνέχεια αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τις κονσέρβες ΚΛΕΙΣΤΕΣ να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα. Μην ανοίξετε τις κονσέρβες όσο ακόμα είναι ζεστές γιατί μπορεί να “εκραγούν”.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χύτρα ταχύτητας όπου θα βράσετε τη καραμέλα σας σε 35 λ. Θα αφήσετε τις κονσέρβες και πάλι για τουλάχιστον 1 ώρα να κρυώσουν.

Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε όλα τα μπισκότα, σε μπλέντερ ή στο μούλτι, σε σκόνη και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να υγρανθεί με το βούτυρο όλη η ποσότητα του μπισκότου. Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 20-22 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο για 45 λ ή μέχρι να σφίξει.

Για τη συναρμολόγηση: Στη συνέχεια, ανοίγετε τις 2 κονσέρβες με το ζαχαρούχο που έχει μετατραπεί σε πηχτή καραμέλα. Θα χρησιμοποιήσετε ποσότητα 1½ κονσέρβας. Βγάζετε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο και απλώνετε επάνω σε αυτή, ομοιόμορφα, τη 1½ κονσέρβα πηχτής καραμέλας.
Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις απλώνετε πάνω στη καραμέλα. Πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη, στο χοντρό του τρίφτη, καραμέλα και βάζετε τη τουρτίτσα σας για 45 λ περίπου στο ψυγείο πριν τη ξεφορμάρετε και τη σερβίρετε.


Tips: Μπορείτε να βράσετε τις κονσέρβες το ζαχαρούχο γάλα μπόλικες μέρες πριν την παρασκευή της τούρτας. Τις διατηρείτε κλειστές στο ντουλάπι. Σε αυτή τη περίπτωση, πριν τις ανοίξετε, τις βουτάτε για 1-2 λ σε πολύ ζεστό νερό ώστε να απλώσει η καραμέλα που θα έχει σφίξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαθητής που επέζησε από το δυστύχημα των Τεμπών έγινε Αρχιμανδρίτης και αφιερώθηκε στο Θεό!


Σημείωση: O ακριβής χρόνος καραμελώματος εξαρτάται πάντα από τη θερμοκρασία που το βράζετε αλλά και από την ίδια τη κουζίνα σας. Ίσως τη πρώτη φορά δεν “βγει” όπως ακριβώς την επιθυμείτε. Σημειώστε το χρόνο όπως και τη θερμοκρασία που βράσατε το γάλα, ώστε τις υπόλοιπες φορές το καραμέλωμα είναι όπως ακριβώς το επιθυμείτε. Επίσης μπορείτε να βρείτε έτοιμο καραμελωμένο γάλα στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share