Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολο ρολό τιραμισού με σαβαγιάρ! (Video)

Αφράτο, δροσερό ρολό τιραμισού με σαβαγιάρ που λιώνει στο στόμα!

28 Νοεμβρίου 2018 13:46
Πανεύκολο ρολό τιραμισού με σαβαγιάρ! (Video)

Αφράτο, δροσερό ρολό τιραμισού με σαβαγιάρ που λιώνει στο στόμα και απογειώνει τη γεύση σας.

Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικό επιδόρπιο και όχι μόνο που δεν απαιτεί ψήσιμο, απαιτεί μόνο την υπομονή σας για την αναμονή ψύξης αλλά που στο τέλος θα ενθουσιάσει με την ανάλαφρη υφή και γεύση του όποιον το δοκιμάσει και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσει.

Υλικά συνταγής

1 ½ φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
2-3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη (κατά προτίμηση Εσπρέσο)
3 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο ή Καλούα (2 κ.σ. + 1 κ.σ. χωριστά)
24 μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα ή Μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσαγιού φυτική κρέμα γάλακτος ή κανονική πλήρης 35% λιπαρά κρύα (½ φλ. + ½ φλ. χωριστά)
κακάο ή καφές σε σκόνη για πασπάλισμα/γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads trailer: Οι βόμβες για την Αλεξανδράκη και η δίψα για την Επικράτεια!

Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να κάψει και το μεταφέρετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε στο γάλα το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και ενσωματωθεί πλήρως ο καφές. Προσθέτετε 2 κ.σ. λικέρ, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Παίρνετε ένα δίσκο και τον στρώνετε με ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, στο κρύο γάλα/καφέ και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς όμως να μουλιάσουν πολύ και κοπούν ή λιώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 50.000 ευρώ Γιάννη Μπέζο; Ντροπή σου!

Τα τοποθετείτε πάνω στο δίσκο με τη μεμβράνη ανά δύο, το ένα δίπλα στο άλλο (βλέπε βίντεο), τα καλύπτετε με ένα δεύτερο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ.

Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε καθαρό μπολ βάζετε το ½ φλ. κρέμας γάλακτος και το χτυπάτε με το μίξερ καλά μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Την αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο μέτριο μπολ βάζετε το μαλακό τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την υπόλοιπη 1 κ.σ. λικέρ και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τυριού τη σαντιγί σταδιακά και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Βγάζετε από το ψυγείο τα σαβαγιάρ τα οποία πρέπει να είναι μαλακά. Αν κάποια από αυτά δεν είναι μαλακά και εύκαμπτα αλλά είναι ελαφρώς τραγανά τα βουρτσίζετε με ένα πινέλο με λίγο επιπλέον γάλα και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα να μαλακώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστρολογικές προβλέψεις (28/11) από την Λίτσα Πατέρα! Εφιάλτης για αυτά τα 2 ζώδια!

Βγάζετε την επάνω πλαστική μεμβράνη που σκεπάζει τα σαβαγιάρ και απλώνετε ισομερώς πάνω στα σαβαγιάρ το μείγμα κρέμας τυριού, φροντίζοντας να αφήσετε χωρίς επικάλυψη ένα περιθώριο 1,5 εκ. κατά μήκος μιας από τις μεγάλες πλευρές (βλέπε βίντεο).

Με τη βοήθεια της μεμβράνης που προεξέχει (στη πλευρά που αφήσατε το περιθώριο 1,5 εκ. χωρίς επικάλυψη κρέμας τυριού), κυλάτε τα σαβαγιάρ ώστε να δημιουργήσετε ένα ρολό όπως στο βίντεο. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45-60 λ ιδανικά για 3 ώρες για να κρυώσει και διατηρήσει το σχήμα του.

Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το ρολό σας και αφαιρείτε το περιτύλισμα της πλαστικής μεμβράνης.

Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, τη βάζετε σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνετε ροζέτες στην επιφάνεια του ρολού. Πασπαλίζετε από πάνω σκόνη κακάο ή καφέ το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share