Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μεγάλο λάθος που κάνεις όταν μαγειρεύεις το μπέικον!

Το γνώριζες;

30 Οκτωβρίου 2018 11:30
Το μεγάλο λάθος που κάνεις όταν μαγειρεύεις το μπέικον!

Το μπέικον δεν είναι σίγουρα απ’ τα πιο υγιεινά υλικά που μπορείς να προσθέσεις στα φαγητά σου, αλλά σίγουρα μια στο τόσο μπορείς να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις. Όμως, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να το μαγειρεύεις σωστά;
Κάνεις ένα λάθος με το μπέικον όταν το μαγειρεύεις και στο λέμε με σιγουριά γιατί το κάνουμε όλοι. Αν το γνωρίζεις ήδη, σου λέμε απλά μπράβο! Αν δεν το ξέρεις, όμως, συνέχισε να διαβάζεις…

Οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν τις φέτες του μπέικον απ’ τη συσκευασία και τις ρίχνουν μέσα σ’ ένα τηγάνι χωρίς να το σκεφτούν παραπάνω. Αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο, καθώς με τόσο λίπος που έχει το μπέικον, το λάδι είναι απλά περιττό. Μπορεί να μαγειρευτεί από μόνο του μέσα σε μερικά λεπτά!

Όμως, αυτή η κίνηση έχει ένα λάθος… Το ότι δεν απολαμβάνεις πραγματικά το μπέικον τόσο νόστιμο όσο θα μπορούσε να γίνει εάν έκανες μια απλή κίνηση πριν το ρίξεις στο τηγάνι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η γριά Τατιάνα Στεφανίδου: Χαμός με την ηλικία της παρουσιάστριας!

Το μπέικον που μαγειρεύεις θα βγει πολύ πιο νόστιμο εάν το ξεπλύνεις με λίγο νερό πριν το μαγειρέψεις! Ναι, ούτε εμείς το γνωρίζαμε, αλλά το δοκιμάσαμε κι είδαμε τη διαφορά!

Το να ξεπλένεις το μπέικον με λίγο νερό πριν το τηγανίσεις δεν είναι κάτι που κάνουμε μόνο στο σπίτι μας. Είναι μια συμβουλή που ακολουθούν πολλοί σεφ.

Με το νερό, το μπέικον θα συρρικνωθεί πολύ λιγότερο όταν το τηγανίσεις κι η γεύση του θα είναι πιο πλούσια!

Πώς να φτιάξεις το μπέικον;
Η τεχνική είναι πολύ απλή: Αντί να τοποθετήσεις τις φέτες του μπέικον απευθείας στο τηγάνι, ξέπλυνέ τες αφήνοντας το νερό να τρέξει απ’ τη βρύση, χωρίς να το φοβηθείς.

Στη συνέχεια, τηγάνισε το μπέικον όπως κάνεις πάντα. Θα δεις ότι οι φέτες θα είναι μεγαλύτερες και πολύ πιο φρέσκες στη γεύση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα για την Ελένη Μενεγάκη!

Δεν αξίζει να το δοκιμάσεις;

Διάβασε εδώ περισσότερα tips για τη μαγειρική που θα σε κάνουν… σεφ!
Και τώρα που έμαθες πώς να τηγανίζεις σωστά το μπέικον, δες και την αγαπημένη μας συνταγή για σήμερα το βράδυ:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share