Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη»!

Είναι υπέροχη!

28 Οκτωβρίου 2018 12:18
Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη»!

Πολυδουλεμένη, αγαπητή συνταγή με πολλές παραλλαγές…

Υλικά

300γρ. φύλλο για πίτες
250γρ. φέτα τριμμένη
150γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
5 αβγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό ανακατεμένο με ½ φλιτζάνι γάλα, για το άλειμμα
σουσάμι, για το πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στον αθλητισμό: Ασύλληπτη τραγωδία!

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφετε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα. Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.

Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα και την πασπαλίζετε με σουσάμι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία: Νεκρός οπαδός σε γήπεδο!

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσουν τα φύλλα της.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share