Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοτόπουλο με μπάμιες!

Πεντανόστιμο!

17 Οκτωβρίου 2018 20:47
Κοτόπουλο με μπάμιες!

Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο, πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες και πολύτιμα συστατικά όπως το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ.
Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο (1- 1 ½ κιλό) κομμένο σε μερίδες
1/2 κιλό μπάμιες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
4-5 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομένες ή ένα 1 ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. κοφτή ντοματομελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ξύδι

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις μπάμιες, αφαιρώντας με κοφτερό μαχαίρι το σκληρό περίβλημα που έχουν στο κεφαλάκι τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο. Τις πλένετε με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε, τις περιχύνετε με ξύδι και τις αφήνετε για 1/2 ώρα τουλάχιστον στο ξύδι πριν τις μαγειρέψετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομόνοια: Νέες εξελίξεις! Αυτοί είναι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα (video)

Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κοτόπουλο σε ζεστό ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα κονκασέ, το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για μισή ώρα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε ελαφρά τις μπάμιες. Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Μεταφέρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψί ή πήλινο σκεύος, τοποθετείτε γύρω του τις μπάμιες και περιχύνετε με το ζουμί που βράσατε το κοτόπουλο. Προσθέτετε το μαϊντανό, λάδι, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο ή καπάκι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζετε το σκεύος για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Σημείωση: Όταν καθαρίζετε τις μπάμιες θα πρέπει να προσέξετε να μην κόψετε πολύ βαθιά το “καπελάκι τους” και φύγουν τα “σάλια”, γιατί έτσι, όχι μόνο χάνουν τη νοστιμιά τους αλλά και μεγάλο μέρος των θρεπτικών τους συστατικών.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share