Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τρουφάκια oreo με 3 υλικά

Κόλαση!

17 Οκτωβρίου 2018 13:22
Τρουφάκια oreo με 3 υλικά

Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα όρεο, με 3 μόνο υλικά, τόσο εύκολα στη παρασκευή τους τόσο τέλεια και λαχταριστά στη γεύση τους, για όλες τις ηλικίες όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή (από εδώ) για μικρές σούπερ σοκολατένιες μπουκίτσες με σούπερ πλούσια γεύση, σούπερ εύκολα… που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι φίλοι μας.

Υλικά συνταγής
225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
425 γρ. μπισκότα όρεο
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ημίγλυκη (52% κακάο) που λιώνει εύκολα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκέλαδος στον Alpha: Η μεγάλη απόφαση του Κοντομήνα για την Μενεγάκη που ανατρέπει τα δεδομένα!

Εκτέλεση συνταγής
Κρατάτε στην άκρη 5 μπισκότα όρεο και τα υπόλοιπα τα θρυμματίζετε (όχι τελείως σε σκόνη) στο μούλτι ή τα βάζετε σε μια σακούλα και τα πολτοποιείτε κυλώντας πάνω τους ένα πλάστη ή τα συνθλίβετε με το εργαλείο για τον πουρέ.
Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το μαλακό τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο κολλώδες μείγμα. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια 2,5 εκ. περίπου και τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.

Λιώνετε τα κομματάκια σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα, μέχρι να έχετε μια λεία, ρευστή κρέμα. Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια τα 5 όρεο που κρατήσατε για διακόσμηση και τα βάζετε σε ένα μπολάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός: Ανακαλείται άρον άρον μοντέλο ΙΧ που οδηγούν χιλιάδες Έλληνες!

Όταν λιώσει η σοκολάτα, με τη βοήθεια 1 ή 2 πιρουνιών και βουτάτε το κάθε τρουφάκι μέσα στη σοκολάτα, με γρήγορες κινήσεις μη λιώσει το τυρί, και μόλις καλυφθεί, το τινάζετε ελαφρώς να φύγει η περίσσια λιωμένη σοκολάτα και το μεταφέρετε και πάλι στο δίσκο με τη λαδόκολλα.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα τρουφάκια. Τα πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα 5 μπισκότα και τα βάζετε στο ψυγείο για 40 λ περίπου ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share