Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια με πατάτες γιαχνί!

Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό!

16 Οκτωβρίου 2018 10:46
Κεφτεδάκια με πατάτες γιαχνί!

Μελωμένες πατάτες και αφράτα κεφτεδάκια, το γιαχνί στα καλύτερά του, θα γίνει το αγαπημένο σας καθημερινό φαγητό.

Η μόνη συμβουλή; Καθόλου ανακάτεμα!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
100γρ. ψίχα ψωμιού
300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 κουτ. σούπας ξίδι
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη στήθος με στήθος: Σκορδά, Κου - Κου, Τσιμτσιλή, Στεφανίδου, Κουτσελίνη! Ποια κέρδισε την μάχη;

Για το γιαχνί

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 καρότο, σε ροδέλες
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
2-3 κόκκους μπαχάρι
300ml χυμό ντομάτας
200ml ζωμό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου
1 φλούδα από πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζετε το ψωμί σε νερό και το αφήνετε να μαλακώσει. Το στύβετε καλά. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά μαζί με το ψωμί, τον σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τον αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος η Τατιάνα Στεφανίδου από τον ΣΚΑΙ; Οι μουρμούρες και το χοντρό παρασκήνιο!

Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε κεφτεδάκια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους.

Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’-3’, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό.

Ρίχνετε τα μπαχαρικά, την ντομάτα, τον ζωμό, τη φλούδα του πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση το φαγητό τοποθετείτε επάνω στις πατάτες τα κεφτεδάκια, κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψετε.

Μόλις οι πατάτες βράσουν και μελώσει το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Συνοδεύετε αν θέλετε με φέτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share