Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαλακά τρουφάκια Νουτέλας! (video)

Υπέροχα!

12 Οκτωβρίου 2018 13:20
Μαλακά τρουφάκια Νουτέλας! (video)

Υπέροχα, μαλακά τρουφάκια νουτέλας με επικάλυψη θρυμματισμένα φουντούκια. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, υπέροχα τρουφάκια σε όλες τις περιστάσεις. Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα.

Υλικά συνταγής
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (50-70% κακάο), κομμένη σε κομματάκια
150 γρ. Nutella
2 κ.σ. βούτυρο κρύο
120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35-36% λιπαρά)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. φουντούκια
40 μικρές θηκούλες χάρτινες για τρουφάκια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Κλάμα μέχρι δακρύων στον ΣΚΑΙ: Η ξεφτίλα του Nomads και του ΑΝΤ1!

Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετείτε σε μέτριο μπολ (μεγέθους που να στέκεται σε κατσαρόλα για μπεν μαρί) τα κομμάτια σοκολάτας, τη Nutella, το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και τα βάζετε σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα με κοχλαστό νερό. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό).
Λιώνετε το μείγμα στο μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύετε και αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί.
Μεταφέρετε το ζεστό ρευστό μείγμα σε ένα μεταλλικό ταψάκι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει ελαφρώς για να μπορέσετε να το πλάσετε σε μαλακά μπαλάκια. Εν τω μεταξύ, θρυμματίζετε τα φουντούκια σε μικρά κομματάκια σε μέγεθος φακής και τα βάζετε σε μπολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads 2: Ατελείωτο το γλέντι στο Twitter! Τέτοιο τσίρκο είχαμε να δούμε χρόνια!

Μόλις παγώσει και σφίξει ελαφρώς το μείγμα το αφαιρείτε από το ψυγείο. Παίρνετε μείγμα με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού, τόσο όσο για να γίνει ένα μικρό μπαλάκι που να χωράει στη μικρή θηκούλα για τρουφάκια.
Του δίνετε στρογγυλό σχήμα (στο περίπου), το βυθίζετε μέσα στο μπολ με το θρυμματισμένο φουντούκι και το γυρίζετε με μαλακές κινήσεις απ” όλες τις πλευρές να καλυφθεί πλήρως. Του δίνετε καλύτερο στρογγυλό σχήμα και το τοποθετείτε στη θηκούλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τα τοποθετείτε σε δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσουν καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share