Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού!

Το τέλειο σνακ!

13 Σεπτεμβρίου 2018 13:22
Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού!

Η ζύμη με γιαούρτι συναντάει την γέμιση τυριών και το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό.

Για πρωινό, snack στο σχολείο και το γραφείο, αλλά και για πάρτι, αυτά τα εύκολα τυροπιτάκια θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Υλικά

Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

5 αβγά χτυπημένα
400γρ. φέτα
2 ½ φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα, γραβιέρα)

Για το ψήσιμο

1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Μάχη με τον καρκίνο για πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή!

Φτιάχνετε τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης, μέχρι να ενωθούν καλά.

Ετοιμάζετε τα τυροπιτάκια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο τραγουδιστή μετά την αποβολή της συντρόφου του!

Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση. Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.

Αραδιάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share