Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πίτσα με μοτσαρέλα και βασιλικό!

Είναι εύκολη και γρήγορη!

13 Σεπτεμβρίου 2018 09:49
Πίτσα με μοτσαρέλα και βασιλικό!

Φτιάξτε αυτήν την πίτσα του Έκτορα Μποτρίνι και βάζουμε στοίχημα ότι όλοι θα σάς ζητούν τη συνταγή!

Υλικά

Για τη ζύμη

1κιλό αλεύρι μαλακό
30γρ. μαγιά φρέσκια
1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
550ml νερό

Για την επικάλυψη

2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και καλά σουρωμένη
2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
χοντρό αλάτι
ρίγανη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My style Rocks - Καταγγελία: Αδιανόητος ψυχολογικός πόλεμος σε παίκτριες! «Βγες και ξεκατινιάσου αλλιώς...»

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή, τριμμένη

Διαδικασία

Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύετε με το χέρι σας. Προσθέτετε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Την περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ζυμώνετε για 1-2 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε τη ζύμη με δυο τρεις πετσέτες και την αφήνετε στο πιο ζεστό μέρος της κουζίνας να φουσκώσει τουλάχιστον για 1 ώρα.

Τη βγάζετε, την ξαναζυμώνετε και τη χωρίζετε σε πέντε μπάλες. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, αλευρώνετε μια λεία επιφάνεια και ανοίγετε τη ζύμη σε δίσκο διαμέτρου περίπου 30εκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτοξεύτηκε στην κορυφή το Epsilon!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Τοποθετείτε τη ζύμη μέσα σε μεγάλο ταψί, την περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο χοντρό αλάτι.

Λιώνετε με το χέρι τις ώριμες ντομάτες σκορπίζοντας τους χυμούς τους πάνω από την πίτσα. Τέλος, βάζετε τους κύβους της μοτσαρέλας και πασπαλίζετε με το φρέσκο βασιλικό.

Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά και μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο και, αν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις, σκορπίζετε από πάνω μια τριμμένη καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share