Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά στο φούρνο

Λαχταριστή συνταγή!

8 Σεπτεμβρίου 2018 14:34
Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά στο φούρνο

Λαχταριστή συνταγή:

Υλικά συνταγής

μελιτζάνες: 1 κιλό
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και επιπλέον για το τηγάνισμα
κρεμμύδια: 2 μεγάλα, τριμμένα
σκόρδο: 2 σκελίδες, κομμένο σε λεπτές φετούλες
μαϊντανός: 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
ντομάτες: φρέσκες 4-5 ώριμες, ψιλοκομμένες (ή 450 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας)
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
κίτρινα τυριά, ανάμεικτα, τριμμένα: 400 γρ.
2 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
Εκτέλεση συνταγής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τατιάνα Στεφανίδου: Πιο χοντρή από ποτέ και με περιττή τριχοφυΐα! Η εμφάνιση που θέλει να... εξαφανίσει λίγο πριν την πρεμιέρα!

Καθαρίζετε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να σταθούν 30΄. Τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις στραγγίζετε καλά. Τηγανίζετε σε αρκετό λάδι τις μελιτζάνες και απ' τις δυο πλευρές. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.


Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι λάδι και τα σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτετε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 1/2 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύτε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της σάλτσας.

Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε πυρίμαχο σκεύος, σκορπίζοντας ενδιάμεσα σάλτσα και ελιές και πασπαλίζοντας με τυριά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα, τις ελιές που περίσσεψαν και τα υπόλοιπα τυριά και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20'-25' ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Συμβουλή Μπορείτε, αντί να τηγανίσετε τις μελιτζάνες, να τις ψήσετε και από τις δυο μεριές στο γκριλ, αλείφοντάς τις με λίγο λάδι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share