Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η μοναδική πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα

Θα σας ξετρελάνει!

4 Σεπτεμβρίου 2018 14:43
Η μοναδική πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα

Η πιο υπέροχη πορτοκαλόπιτα που λιώνει στο στόμα σε μια απλή και εύκολη συνταγή!

Tαψάκι σε μέγεθος τούρτας

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη
2 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μαμά, μπαμπά, δεν αντέχω να πηγαίνω άλλο στο σχολείο…»: Σοκάρει το γράμμα 11χρονου πριν αυτοκτονήσει!

ΣΙΡΟΠΙ
2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
1και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μπόλ τα 2 σιμιγδάλια,το μπέκιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και .το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: "Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες μέρες στην..."

Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά.
Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.

Πηγή: xryses-syntages

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share