Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη»!

Είναι υπέροχη!

4 Σεπτεμβρίου 2018 12:38
Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη»!

Πολυδουλεμένη, αγαπητή συνταγή με πολλές παραλλαγές…

Υλικά

300γρ. φύλλο για πίτες
250γρ. φέτα τριμμένη
150γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
5 αβγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό ανακατεμένο με ½ φλιτζάνι γάλα, για το άλειμμα
σουσάμι, για το πασπάλισμα

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για το 20χρονο μοντέλο στην Κεφαλονιά!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφετε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα. Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.

Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα και την πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσουν τα φύλλα της.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share