Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Πεντανόστιμα!

3 Σεπτεμβρίου 2018 14:55
Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τυροπιτάκια δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου, άρα στο ταψί μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο θα χρειαστείτε για αυτή την ποσότητα δύο ταψιά τα οποία καλύτερα να ψήσετε ξεχωριστά. Θα σας βγουν περίπου 35-42 τυροπιτάκια, ανάλογα με το μέγεθος.

Υλικά
Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα που φτάνει και τα 1.120 ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες!

Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)
Για το άλειμμα
1 αυγό χτυπημένο
Βήματα
34 Minutes
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.

Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.

Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πιο κακοντυμένες που σχολιάστηκαν αρνητικά στον γάμο Τανιμανίδη - Μπόμπα!

Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share