Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκολατένιο cheesecake χωρίς ψήσιμο

Λαχταριστό γλυκό!

26 Αυγούστου 2018 16:30
Σοκολατένιο cheesecake χωρίς ψήσιμο

Yλικά για 8 – 12 μερίδες

100 γρ. βούτυρο
400 γρ. μπισκότα digestive
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά
500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) λάιτ
Διαδικασία

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιλοπάππου: Η σοκαριστική στιγμή που οι οι ληστές επιτίθενται σε τουρίστριες! (Photos)

Στο μεταξύ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο έτσι ώστε να βραχεί καλά όλη η ποσότητα.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα τσέρκι που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα.

Η διάμετρος του σκεύους να είναι περίπου 24 εκ. Πατικώνουμε το μείγμα με τα χέρια φτιάχνοντας μια συμπαγή βάση.

Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Την ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ, αφρατεύουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρτυρία φωτιά για το Μάτι: «Οι άνθρωποι στο Μάτι σώθηκαν από εθελοντές βαρκάρηδες»!

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες προτού ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share