Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Μοσχαράκι με μελιτζάνες!

Υπέροχο πιάτο!

20 Αυγούστου 2018 14:30
Μοσχαράκι με μελιτζάνες!

Παραδοσιακό καλοκαιρινό φαγητό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας…

Υλικά

1.200γρ. μοσχάρι μπον φιλέ, σε μερίδες
1½ κιλό μελιτζάνες, σε μέτριους κύβους
1 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νατάσα Βαρελά: Τι είναι η διάτρηση στομάχου από την οποία πέθανε η νεαρή δημοσιογράφος;

Τοποθετείτε τις μελιτζάνες και το μισό λάδι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αλειφθούν καλά οι μελιτζάνες. Τις στρώνετε σε ταψί και τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Αφήνετε τις μελιτζάνες στην άκρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Έφυγε ο Κώστας Κονδύλης! Ο αρχιτέκτονας που άλλαξε το πρόσωπο της Νέας Υόρκης

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτετε στο κρέας τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε κα σιγοβράζετε το φαγητό για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχετε κατά διαστήματα και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Προσθέτετε τις μελιτζάνες τα τελευταία 15 λεπτά για να αναμιχθούν με τη σάλτσα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share