Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά κοτόπουλου!

Ένα φανταστικό πιάτο!

20 Αυγούστου 2018 09:18
Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά κοτόπουλου!

Τα αγαπημένα μας παπουτσάκια στην πιο ελαφριά τους εκδοχή, με κιμά κοτόπουλο και χωρίς μπεσαμέλ αλλά με πολύ νόστιμη γεύση.

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κιμά
250γρ. φέτα
2 αβγά
100γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα ντομάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος για τον θάνατο της δημοσιογράφου Νατάσας Βαρελά! - Πέθανε ξαφνικά μετά από 10ήμερη αδιαθεσία!

500γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και κάνετε 2-3 χαρακιές στην ψίχα τους με κοφτερό μαχαίρι. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει η σάρκα τους.

Τις αφήνετε να γίνουν χλιαρές και τις αδειάζετε με ένα κουτάλι, προσέχοντας να κρατήσουν το σχήμα τους. Ψιλοκόβετε την ψημένη σάρκα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 20 Αυγούστου;

Λιώνετε με πιρούνι τη μισή φέτα και την υπόλοιπη την κόβετε σε μικρά κυβάκια.

Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα. Ζεσταίνετε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό.

Προσθέτετε στυμμένο το μουλιασμένο ψωμί, τη φέτα, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τις αδειασμένες μελιτζάνες. Τις αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις (20-27/08) από την Άντα Λεούση!

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Σερβίρετε τις γεμιστές μελιτζάνες στα πιάτα πάνω σε μια στρώση από σάλτσα ντομάτας. Τέλος, γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού ή βασιλικού.

Tips

Αν δεν έχετε αρκετά μεγάλες μελιτζάνες ώστε κάθε μισή μελιτζάνα να αντιστοιχεί σε μερίδα, μπορείτε να γεμίσετε μικρότερες και περισσότερες μελιτζάνες.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share