Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάππαρη!

Ιδανικό για καλοκαιρινά τραπέζια!

8 Αυγούστου 2018 14:17
Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάππαρη!

Το χταπόδι έχουμε συνηθίσει να το μαγειρεύουμε με κοφτό μακαρονάκι και σε αυτή τη συνταγή όμως με τις ταλιατέλες είναι εξίσου απολαυστικό.

Αυτή η μακαρονάδα είναι ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια.

Υλικά

500γρ. ταλιατέλες
1 χταπόδι μέτριο
3 κουτ. σούπας ξίδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίκα Βαγιάνη - Πόπη Τσαπανίδου: Πώς από συμπαρουσιάστριες έγιναν δύο...άγνωστες! Αυτός είναι ο λόγος που έπαψαν να έχουν επαφές!

Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το ξίδι, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει.

Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στις συσκευασία.

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την κάππαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share