Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τάρτα με αμύγδαλα και βερίκοκα!

Είναι υπέροχη!

30 Ιουλίου 2018 12:48
Τάρτα με αμύγδαλα και βερίκοκα!

Καλοκαιρινή, γλυκιά τάρτα βερίκοκο για τις απογευματινές λιγούρες ή για να σερβίρετε ως επιδόρπιο, ιδανικά παρέα με παγωτό βανίλια.

Όσο πιο ώριμα τα βερίκοκα τόσο πιο γλυκό το αποτέλεσμα.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
300γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
1 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
3 κουτ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γάλα

Για τα βερίκοκα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τελευταίο ποστ της Χρύσας Σπηλιώτη θα σας κάνει να δακρύσετε! (Photo)

15 βερίκοκα ανοιγμένα στη μέση
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα βερίκοκα: Τα ανοίγετε στη μέση, αφαιρείτε κουκούτσι και κοτσανάκι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα βερίκοκα και τα σοτάρετε καλά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύετε χωρίς να τα σπάσετε.

Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να περιμένουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε μια ταρτιέρα στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας, να καλύψει πάτο και τοιχώματα. Την ψήνετε μόνη της στο φούρνο για 10 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα μαρτυρία για το Μάτι που συγκλονίζει: Πώς γλιτώσαμε από την πυρκαγιά μένοντας μέσα στο σπίτι μας!

Στο μεταξύ βάζετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με το λικέρ, τη ζάχαρη και το γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Αν σας δυσκολεύει το χτύπημα, ρίχνετε λίγο ακόμα γάλα.

Βγάζετε τη σφολιάτα από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα την πάστα αμυγδάλου, με τέτοιο τρόπο που να σκεπαστεί όλος ο πάτος της. Τοποθετείτε από πάνω τα βερίκοκα στριμωγμένα και περιχύνετε με όσο σιρόπι έχει μείνει μέσα στο τηγάνι.

Ψήνετε ξανά την τάρτα στο φούρνο για 20 λεπτά επιπλέον και μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρετε μαζί με παγωτό βανίλια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share