Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Υπέροχη τάρτα με πεπόνι!

Εύκολη και δροσερή!

26 Ιουλίου 2018 10:54
Υπέροχη τάρτα με πεπόνι!

Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού γίνεται μια νόστιμη τάρτα

Υλικά

Για τη ζύμη της τάρτας

130γρ. βούτυρο
250γρ. αλεύρι
1 κρόκο αβγού
ελάχιστο νερό

Για τη γέμιση

2 πεπονάκια μικρά, στρογγυλά, όχι πολύ μαλακά
1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας πούδρα από ασπρισμένα αμύγδαλα
150γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά καβουρδισμένα
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
80γρ. βούτυρο
2 αβγά

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με την εξαφάνιση του Παναγιώτη! Τι εντόπισαν οι Αρχές; (video)

Ετοιμάζετε την τάρτα. Τρίβετε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύετε τον κρόκο. Ζυμώνετε ρίχνοντας λίγες σταγόνες νερό, μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Την ανοίγετε φύλλο και τη μεταφέρετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά.

Την τρυπάτε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Βάζετε από πάνω μερικά φασόλια και τη μισοψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και πετάτε αλουμινόχαρτο και φασόλια.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά, 1 φλιτζάνι από τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το έγκλημα της ΕΛ.ΑΣ. που σκότωσε 81 ανθρώπους! Πως οδήγησαν στον θάνατο και άτομα που δεν ήταν κάτοικοι της περιοχής;

Καλύπτετε την τάρτα με το μίγμα της κρέμας και την ξαναβάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καθαρίζετε τα πεπόνια και τα κόβετε σε λεπτές φετούλες πάχους 2 εκ. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και τις σοτάρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τις γυρίζετε έτσι ώστε για να καλυφθούν απ’ όλες τις πλευρές με το βούτυρο και να καραμελώσουν. Όταν κρυώσει η τάρτα, τοποθετείτε ακτινωτά τις καραμελωμένες φέτες πεπονιού, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share