Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πατάτες ακορντεόν με σκορδόλαδο, κασέρι και μπέικον!

Πρέπει να τις δοκιμάσετε!

25 Ιουλίου 2018 10:45
Πατάτες ακορντεόν με σκορδόλαδο, κασέρι και μπέικον!

Ένα διαφορετικό και πληθωρικό συνοδευτικό για ψητό κρέας και πουλερικά, που μπορείτε να απολαύσετε και μόνο του, παρέα με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Υλικά

6 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση
12 κομμάτια κασέρι, λεπτοκομμένα
6 μεγάλα φύλλα φασκόμηλο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η στενή σχέση του Γιώργου Τσαλίκη με τον 11χρονο που βρέθηκε νεκρός στην αγκαλιά του πατέρα του!

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο. Αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς και στραγγίζετε το αρωματισμένο λάδι.

Πλένετε τις πατάτες καλά τρίβοντάς τις με σφουγγαράκι, για να φύγουν τα χώματα και κρατάτε τη φλούδα. Με μεγάλη προσοχή και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τις πατάτες σε έξι σημεία. Σε κάθε σχισμή βάζετε εναλλάξ ένα κομματάκι μπέικον, ένα κομματάκι κασέρι και στο κέντρο σφηνώνετε από ένα φύλλο φασκόμηλο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.C Φτιάχνετε «φωλιές» από αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε σε καθεμία από μία πατάτα. Περιχύνετε τις πατάτες με το αρωματισμένο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγαλώνει επικίνδυνα ο αριθμός των νεκρών! Έφτασε επισήμως τους 84!

Κλείνετε τις «φωλιές» να μη φαίνεται η πατάτα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου και μέχρι οι πατάτες να ψηθούν καλά. Τις σερβίρετε στα πιάτα ζεστές, μέσα στο αλουμινόχαρτο ανοίγοντάς το για να φαίνεται η πατάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share