Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τούρτα με κρέπες, φρούτα και κρέμα!

Είναι πεντανόστιμες!

20 Ιουλίου 2018 10:31
Τούρτα με κρέπες, φρούτα και κρέμα!

Η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ γίνεται με κρέπες, τις οποίες ετοιμάζετε με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ και τη γεμίζετε με αφράτη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και φρέσκα φρούτα.

Υλικά

1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
450ml γάλα πλήρες
3 αβγά
λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση

1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
400ml γάλα φρέσκο περίπου (βλέπε συσκευασία)

Για τη διακόσμηση

300γρ. κόκκινα φρούτα διάφορα (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλλα) ή άλλα της επιλογής σας
ζάχαρη κρυσταλλική
φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα: 400 ευρώ και πάνω από σήμερα στους λογαριασμούς σας!

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της. Τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγάνι διαμέτρου 22-23εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα μια κουτάλα της σούπας, ρίχνετε μία κουτάλα Μίγμα για Κρέπες τη φορά στο καυτό τηγάνι και πιάνοντάς το από το χερούλι, το γυρίζετε κυκλικά με το χέρι σας έτσι ώστε να απλωθεί το μίγμα σε όλο τον πάτο του. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε με σπάτουλα να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε 4 κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα. Αφήνετε το υπόλοιπο μίγμα στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι να το ξαναχρειαστείτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα μεγατόνων: Παίκτης του Survivor 2 μπαίνει στο Nomads 2!

Όταν θέλετε να σερβίρετε πλένετε τα φρούτα, τα στεγνώνετε καλά και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια όσα είναι μεγάλα. Τα βουτάτε σε ζάχαρη και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας.

Στήνετε την τούρτα ως εξής: Μέσα σε πιατέλα τοποθετείτε την πρώτη κρέπα. Δημιουργείτε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής μικρές ροζέτες σε διάφορα σημεία της κρέπας και τοποθετείτε εδώ κι εκεί ζαχαρωμένα φρούτα της επιλογής σας. Σκεπάζετε με δεύτερη κρέπα και συνεχίζετε τη διαδικασία με 4 κρέπες συνολικά. Τελειώνετε με φρούτα και φυλλαράκια δυόσμου. Σερβίρετε αμέσως κόβοντας σε κομμάτια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share