Μία υπέροχη συνταγή: Λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας με κολοκυθάκια!
Είναι πεντανόστιμο!
Τα τρυφερά κολοκυθάκια του καλοκαιριού συναντούν το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας σε ένα μαμαδίστικο φαγητό που παραμένει διαχρονικό και αγαπημένο!
Υλικά
1 κοτόπουλο, σε μερίδες
50ml έ.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη
400ml ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου
600γρ. κολοκυθάκια, χοντρές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτοί οι παίκτες κερδίζουν το σημερινό (01/07) έπαθλο άνεσης!
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου σε δύο δόσεις μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουλίου από τον Κώστα Λεφάκη! «Φουρτούνες» για 4 ζώδια!
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Κλείνετε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Κατόπιν προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πιπέρι, συμπληρώνοντας με λίγο ζωμό ή νερό επιπλέον.
Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών λίγο πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό ζεστό.
Πηγή: olivemagazine.gr