Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συνταγή για ριζότο με χοιρινό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Λαχταριστή συνταγή!

25 Ιουνίου 2018 11:14
Συνταγή για ριζότο με χοιρινό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Σας έχουμε αναφέρει πως εκτός από τα μακαρόνια μας αρέσει και το ρύζι; Βέβαια, πρέπει να είναι σωστά μαγειρεμένο και αυτό δεν είναι εύκολο για να το πετύχεις, Βρήκαμε, όμως, μια συνταγή για ριζότο με χοιρινό που αξίζει να δοκιμάσεις!

Τι ξεχωριστό έχει αυτή η συνταγή για ριζότο με χοιρινό; Η γεύση του: Κρέας, ρύζι και λαχανικά στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με τυρί, βάζουμε στον φούρνο και έχουμε μια al dente τελειότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεξήγητο μυστήριο: Πλοίο που είχε χαθεί το 1925 στο Τρίγωνο των Βερμούδων κάνει την επανεμφάνισή του 90 χρόνια μετά!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για ριζότο με χοιρινό;
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
10 γραμμάρια χοιρινό
3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
2 κυβάκια ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα τυρί τριμμένο
1 ντομάτα
226 γραμμάρια kale
1,5 κούπα ρύζι
1/2 κούπα παρμεζάνα
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 κουταλάκια λάδι
Αλάτι και πιπέρι
5 κουταλάκια βούτυρο

Αναλυτικά, η συνταγή για ριζότο με χοιρινό:

Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα μας τα προϊόντα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το κρεμμύδι. Κόβουμε σε κομματάκι τη ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Κόβουμε το kale σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό, το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο, και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και 3 κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το kale και μαγειρεύουμε, για περίπου 2 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Ο Πανούλης πότε θα παίξει; Στην παράταση ή στα πέναλτι;"!

Προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου μαζί με 2 1/2 κούπα νερό. Αφήνουμε να βράσει και μετά ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε δύο κουταλιές βούτυρο και μεταφέρουμε το ρύζι με το χοιρινό. Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω το τυρί. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, το ρύζι να μαλακώσει, για 16 με 18 λεπτά.

Ρίχνουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι μας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share