Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αφράτο κέικ με κρέμα και φράουλες!

Ελαφριά συνταγή!

21 Ιουνίου 2018 14:17
Αφράτο κέικ με κρέμα και φράουλες!

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
80 γρ. γιαούρτι
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή
200 γρ. φρέσκες φράουλες σε φετάκια
Για το κέικ

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
6 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
λίγο βούτυρο για τη φόρμα και λίγη άχνη για το πασπάλισμα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βανίλια σε σκόνη ή σε υγρή μορφή
λίγη ζάχαρη άχνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Έσκασε τώρα! Οριστικό: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα!



Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί-κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Με μίξερ χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το μείγμα καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Για το κέικ: Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε τους κρόκους στο μίξερ και πρσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε τη βανίλια και τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι, ενώ ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.

Χτυπάτε χωριστά στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι τη σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.

Ρίχνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με σούστα διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25΄ περίπου. Βγάζετε το παντεσπάνι από τη φόρμα (ανοίγοντας τη σούστα αφού κρυώσει) και το κόβετε εγκάρσια σε δύο δίσκους (με ένα μαχαίρι ή με κλωστή). Απλώνετε στον ένα δίσκο τη μισή γέμιση, στρώνετε από πάνω φράουλες σε φετάκια και σκεπάζετε με τον δεύτερο δίσκο, αφού απλώσετε και σ' αυτόν την υπόλοιπη γέμιση. Πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε.

Tip. Αν θέλετε πάνω από την κρέμα μπορείτε να ρίξετε και λίγη μαρμελάδα φράουλα. Για ακόμη πιο πλούσια κρεμώδη αίσθηση μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με τυρί ρικότα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share