Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο: Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα!

Απλή, πανεύκολη και πεντανόστιμη!

19 Ιουνίου 2018 14:30
Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο: Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα!

Απλή, πανεύκολη και πεντανόστιμη, η καρμπονάρα μας συστήνεται στην κλασική της εκδοχή, με πανσέτα καπνιστή, αβγό, παρμεζάνα και ελάχιστη κρέμα.

Υλικά

500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
150γρ. παντσέτα καπνιστή ή μπέικον σε κομματάκια
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Μεγάλη προσοχή σε προϊόν που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα μέχρι να πάρει χρώμα.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μόλις βράσουν και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλετε να αποχωρήσει αυτή την εβδομάδα;

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος, ρίχνετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share