Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένα καλοκαιρινό πιάτο: Μπριάμ στο φούρνο με μυρωδικά!

Είναι εύκολο και νόστιμο!

10 Ιουνίου 2018 12:24
Ένα καλοκαιρινό πιάτο: Μπριάμ στο φούρνο με μυρωδικά!

Στην κλασική συνταγή του μπριάμ προσθέτουμε τρεις αρωματικές νότες: ρίγανη, βασιλικό και μαϊντανό.

Υλικά

500γρ. πατάτες μέτριες, για φούρνο
500γρ. κολοκύθια μέτρια
500γρ. μελιτζάνες στρογγυλές, μέτριες
4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές μικρές, ψιλοκομμένες
120ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το τρομερό έπαθλο άνεσης σήμερα (10/06)!

Διαδικασία

Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και σβήνετε τη φωτιά.

Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Θύμα τροχαίου και εγκατάλειψης πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιό! (photos)

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips
Θυμηθείτε πως για να γίνει νόστιμο το μπριάμ πρέπει να καούν λίγο οι ακρούλες των λαχανικών..

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share