Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μία συνταγή που θα λατρέψετε: Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα!

Ιδανική για όλες τις ώρες!

9 Ιουνίου 2018 13:12
Μία συνταγή που θα λατρέψετε: Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα!

Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι την απολαμβάνετε το ίδιο όλες τις ώρες, από το πρωί έως το βράδυ παρέα με μια σαλάτα.

Ιδανική και για τις εκδρομές και το τάπερ για το σχολείο ή το γραφείο.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. φέτα
200γρ. ανθότυρο ολόπαχο
100γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
2 αβγά
μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
άφθονο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Οριστικό! Έκτακτο συμβούλιο του νησιού την Κυριακή! Ανακοινώνεται στους παίκτες ότι...

Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη φέτα και τον ανθότυρο και πιέζετε με ένα μεγάλο πιρούνι να διαλυθούν τα τυριά και να αναμιχθούν. Ρίχνετε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε σχολαστικά. Χτυπάτε σ' ένα μπολάκι τα 2 αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι, τα αδειάζετε στο μίγμα των τυριών και ανακατεύετε δυνατά. Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου, ρίχνετε μέσα ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, μ' ένα πινέλο το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια και το αφήνετε να περιμένει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Σε λεία επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας, απλώνετε ένα φύλλο και το λαδώνετε ελαφρά. Στρώνετε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και με ένα κουτάλι απλώνετε γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγετε να γίνει ένας λεπτός σωλήνας και το ακουμπάτε στα τοιχώματα του ταψιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, βάζοντας δίπλα τον επόμενο σωλήνα από φύλλο και συνεχίζετε μέχρι να σχηματιστεί ένας “σαλίγκαρος” και να γεμίσει το ταψί μέχρι το κέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στα Τρίκαλα: Τον δολοφόνησε για 160 ευρώ!

Αφού γεμίσετε όλο το ταψί, το περιχύνετε με άφθονο ελαιόλαδο, απλώνοντάς το με ένα πινέλο να πάει παντού. Ψήνετε την τυρόπιτα στο φούρνο, σκεπασμένη με μια λαδόκολλα για να μην αρπάξει και με το ταψί στη χαμηλότερη θέση του φούρνου για να ψηθεί καλά από κάτω. Προσοχή, μην το ακουμπήσετε στον πάτο του φούρνου, αλλά βάλτε τη σχάρα μια σκάλα πιο πάνω. Σε 45 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα και αφήνετε την τυρόπιτα να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή.

Αν το ταψί σας είναι ευπαρουσίαστο, το μεταφέρετε στο τραπέζι και σερβίρετε την τυρόπιτα κομμάτι κομμάτι από εκεί.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share