Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μία ελαφριά και δροσερή συνταγή: Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά!

Θα σας ενθουσιάσει!

8 Ιουνίου 2018 13:35
Μία ελαφριά και δροσερή συνταγή: Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά!

Μπορεί να λείπουν τα αβγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ.

Υλικά

2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο μπλέντερ
2 φύλλα ζελατίνης
180γρ. σοκολάτα άγλυκη
2 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
4 κουτ. σούπας βούτυρο
¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
3 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης ή μέλι
420γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ξύσμα σοκολάτας και 1 πορτοκάλι χωρίς τη φλούδα και τη λευκή εξωτερική μεμβράνη, σε μικρούς κύβους

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - βόμβα: Δεν δολοφόνησαν τον 37χρονο στην Δράμα αλλά...

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10 λεπτά.

Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, μαζί με το κακάο, τον καφέ, το βούτυρο, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το σιρόπι αγαύης ή το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στραγγίζετε τις ζελατίνες και τις λιώνετε μέσα στο μίγμα σοκολάτας. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Μαζί Παπαργυρόπουλος - Σπυροπούλου: Η κοινή έξοδος στην παραλιακή, οι αγκαλιές και τα θερμά τετ α τετ! (photos)

Τέλος προσθέτετε σιγά - σιγά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μοιράζετε την μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει. Διακοσμείτε με τα φιλετάκια του πορτοκαλιού και λίγο ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share