Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τούρτα κεράσι με αφράτη κρέμα, ζελέ και Πτι Μπερ

Ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

6 Ιουνίου 2018 16:30
Τούρτα κεράσι με αφράτη κρέμα, ζελέ και Πτι Μπερ

Δροσερή ανάλαφρη τούρτα κεράσι, με αφράτη κρέμα, ζελέ και στρώση αλεσμένων μπισκότων. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα ψυγείου με ελαφριά γεύση για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής
Για το ζελέ και τη κρέμα:
1 ζελέ κεράσι διπλό (200 γρ.)
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου
150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%
12 κερασάκια γλυκό του κουταλιού κομμένα στα 4
Για τη μπισκοτένια βάση:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 καψουλίτσα βανίλιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Ποσά λεφτά βγάζει η Φαίη εκτός του Αnt1; Χρυσό στα χέρια της...

Εκτέλεση συνταγής
Για το ζελέ και τη κρέμα: Ρίχνετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνετε στην άκρη να μισο-κρυώσει αλλά να εξακολουθεί να είναι σε υγρή μορφή. Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνετε τα 3/4 του ζελέ σε μια φόρμα ή πυρέξ τέτοιου μεγέθους ώστε να δημιουργήσετε μια στρώση ζελέ πάχους μισού πόντου στη βάση του. Το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει πολύ καλά το ζελέ. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε και το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και μόλις χλιαρύνει αρκετά, το μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τη σαντιγί, τα κερασάκια και το υπόλοιπο 1/4 από το χλιαρό αλλά υγρό ζελέ και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη στο μούλτι τα μπισκότα πτι μπερ. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Για τη συναρμολόγηση: Αφού έχει παγώσει καλά το ζελέ, στρώνετε με μεγάλο κουτάλι το μείγμα της κρέμας πάνω από το ζελέ και ισιώνετε την επιφάνεια. Ρίχνετε από πάνω,το μείγμα του μπισκότου φροντίζοντας να καλύψετε ισομερώς όλη τη κρέμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά και σφίξει. Για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας “περνάτε” προσεκτικά ένα μαχαίρι ενδιάμεσα στο γλυκό και τη φόρμα, το σκεπάζετε με πιατέλα σερβιρίσματος και με μια γρήγορη κίνηση το αναποδογυρίζετε. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share