Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα!

Εύκολη και γρήγορη!

22 Μαΐου 2018 09:32
Η συνταγή της ημέρας: Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα!

Απλή, πανεύκολη και πεντανόστιμη, η καρμπονάρα μάς συστήνεται στην κλασική της εκδοχή, με πανσέτα καπνιστή, αβγό, παρμεζάνα και ελάχιστη κρέμα.

Υλικά

500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
150γρ. παντσέτα καπνιστή ή μπέικον σε κομματάκια
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Τι είδαμε χτες; Τα κλάματα της Ντάριας, τα "καρφώματα" των παικτών και η προκλητική κίνηση του Ηλία στη Μελίνα! (video)

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα μέχρι να πάρει χρώμα.

Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μόλις βράσουν και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα: Αυτοί θα βρείτε μέχρι 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας ως την Παρασκευή!

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος, ρίχνετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share