Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνταγή για πεντανόστιμη πάβλοβα!

Συνταγή - κόλαση!

16 Μαΐου 2018 17:20
Συνταγή για πεντανόστιμη πάβλοβα!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε μια λαχταριστή Πάβλοβα! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά για τις μαρέγκες:

200 γρ. Ασπράδι αυγού
350 γρ. Άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

Υλικά για τη sauce:

500 γρ. Φράουλες
100 γρ. Καστανή ζάχαρη
50 ml κονιάκ

Εκτέλεση:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ο Σώζων κράζει μέσω... Athensmagazine την Εύη Σαλταφερίδου! Το επικό ποστάρισμα


Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια,την άχνη και την βανίλια και έπειτα όλο τον κάδο μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα έντονα για ένα λεπτό περίπου.

Βγάζουμε τον κάδο από το κατσαρολάκι και τον τοποθετούμε στο μίξερ με το σύρμα…χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Με την βοήθεια ενός κουταλιού κάνουμε μέσα σε ένα ταψί αφού έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί βουναλάκια μαρέγκας με μία τρύπα στην μέση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου 2,5 ώρες και αφού ψηθούν οι μαρέγκες τις αφήνουμε τουλάχιστον άλλη μια ώρα στον κλειστό φούρνο να στεγνώσουν.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις καθαρισμένες μας φράουλες μαζί με την ζάχαρη και τις σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού αρχίσουν να γίνονται περίπου σαν μαρμελάδα προσθέτουμε το κονιάκ και αποσύρουμε από την φωτιά…

Σε κάθε μια μαρέγκα βάζουμε μια μπάλα παγωτό της επιλογής μας και επάνω ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας.

Πηγή: faysbook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share