Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικα!

Πρέπει να το δοκιμάσετε!

11 Μαΐου 2018 13:30
Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικα!

Τις θερμίδες πολλοί εμίσησαν, τη μακαρονάδα ουδείς. Ειδικά την συγκεκριμένη, με πεντανόστιμη σαλτσούλα με κιμά από λουκάνικο

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες ή μακριές χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
500γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια + λίγη επιπλέον τριμμένη για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργης Σιγάλας!

Διαδικασία

Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα από τα λουκάνικα, το τραβάτε και το αφαιρείτε. Κόβετε το εσωτερικό σε κομμάτια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τη σκότωσα γιατί μου ...»: Σοκάρει ο μητροκτόνος της Νέας Σμύρνης!

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει προσθέτετε το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη κι ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κυβάκια της κεφαλογραβιέρας.

Όσο ετοιμάζετε τον κιμά βράζετε παράλληλα και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Εκρηκτικό Σαββατοκύριακο (12/12-05)! Αναλυτικές προβλέψεις

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε τη σάλτσα κιμά από πάνω. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share