Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια!

Γνωστό!

11 Απριλίου 2018 19:11
Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια!

Κοκκινιστό μοσχάρι, με σάλτσα και μακαρόνια. Μια συνταγή ανεπανάληπτη. Συμβουλή μου! Φτιάξτε το όλοι!

Υλικά Συνταγής
1.200 γραμ. μοσχάρι
σπάλα
στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι
3-4 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
2 καρότα
1 κλ. σέλερι
1 κ.σ. πελτέ
2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος)
1 δαφνόφυλλο
μπαχάρι
γαρύφαλλο
κανέλα (με μέτρο)
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
μπόλικο κεφαλοτύρι (ψιλοτριμμένο)


Εκτέλεση
Για το μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια, ψιλοκόβουμε πρώτα τα σκόρδα σε δόντια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας και τα μπήγουμε. Δένουμε το κρέας για να κρατήσει το σχήμα του.

Το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω. Το βάζουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγίζει καρδιές η εξομολόγηση γνωστού Έλληνα ηθοποιού! «Το πόδι μου πήγαινε για ακρωτηριασμό. Μου έβαλαν 11 φιάλες αίμα και…»



Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες αλεσμένες. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα.

Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 5΄. Αρωματίζουμε με λίγα μπαχαρικά για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά και κεφαλοτύρι.

Πηγή: www.argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share