Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίθανες συνταγές: Τι να κάνω τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Συνταγές για να μη πεταχτεί τίποτα

10 Απριλίου 2018 12:24
Απίθανες συνταγές: Τι να κάνω τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα;

Σίγουρα σε κάθε σπίτι υπάρχουν αυγά που έχουν περισσέψει από την Κυριακή του Πάσχα. Το καλό είναι πως μπορούν να διατηρηθούν αρκετές ημέρες και εβδομάδες όταν είναι βρασμένα, οπότε αυτό που λείπει στους περισσότερους είναι η ιδέα.

Σε κάθε περίπτωση, να ξέρετε πώς τα βραστά αβγά διατηρούνται στο ψυγείο 2-3 εβδομάδες ενώ τα φρέσκα αβγά περίπου ένα μήνα. Για να δείτε πόσο φρέσκο είναι ένα πασχαλινό αυγό δεν έχετε παρά να δείτε την μικρή λακουβίτσα στην βάση του. Όσο πιο μικρή είναι, τόσο πιο φρέσκο είναι το αβγό.

Τα κλασσικά ολόκληρα αβγά μπορούν να μπουν σε ένα ρολό κιμά ή ψιλοκομμένα σαν συνοδευτικά με καπνιστό σολομό για παράδειγμα.

Οι Ιταλοί τα βάζουν ολόκληρα σε πίτες και τάρτες με ανοιξιάτικα λαχανικά κυρίως αγκινάρες και σπαράγγια.

Στην κεντρική Ευρώπη τα βρασμένα αβγά τα κάνουν κροκέτες. Τα ανακατεύουν ψιλοκομμένα με σφιχτή μπεσαμέλ, και αφού μείνουν για αρκετές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα, τα πλάθουν, τα περνάνε από γαλέτα και τα τηγανίζουν.

Παρακάτω θα βρείτε αρκετούς τρόπους για να αξιοποιήσετε ό,τι σας περίσσεψε, από μακαρονοσαλάτα μέχρι άλλειμα για σάντουιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες στρατιωτικοί: Οι νέες εικόνες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης! (photos)

Πικάντικη σαλάτα με αβγά: Καθαρίστε και ψιλοκόψτε 6 βρασμένα αβγά. Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας χορσράντις, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη, 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αλατίστε, ανακατέψτε και σερβίρετε σε ένα μπολ, περιχύνοντας την σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μακαρονοσαλάτα με αβγά: Βράστε ½ πακέτο ζυμαρικά με μικρό σχήμα (κοφτό, κοχυλάκι, πένες ή ορεκιέτι) και στραγγίστε τα. Αφήστε τα να κρυώσουν και βρέξτε τα με λίγο ηλιέλαιο για να μη κολλήσουν. Ψιλοκόψτε 1 ψημένη πιπεριά φλωρίνης, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη και 10 ελιές χωρίς κουκούτσι. Βάλτε σε ένα μπολ ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, ½ φλιτζάνι μαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατέψτε. Προσθέστε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και αρκετό ψιλοκομμένο άνηθο. Βάλτε την σαλάτα στο μπολ και βάλτε επάνω στην σαλάτα 6 βρασμένα αβγά κομμένα σε φέτες. Γαρνίρετε με λίγες κορυφές από άνηθο. Όπως όλες οι μακαρονοσαλάτες, θα πρέπει να την φτιάξετε λίγο πριν την σερβίρετε για να μη μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Άλειμμα για σάντουιτς: Βάλτε στο πολυμίξερ ένα πακέτο (200 γραμ.) τυρί κρέμα, 3 ψιλοκομμένα βραστά αβγά, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιείστε το μείγμα και θα έχετε ένα πεντανόστιμο άλλειμα για σάντουιτς. Διατηρείστε το για 2-3 ημέρες σκεπασμένο στο ψυγείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MasterChef: Μαγειρική αλά...Survivor! Τι θα δούμε σήμερα;

Γεμιστά πικάντικα αβγά: Κόψτε στη μέση 8 αβγά και βγάλτε τους κρόκους πρσεκτικά χωρίς να σπάσουν τα ασπράδια. Βάλτε σε ένα μπολ τους κρόκους, 3 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα, λίγες σταγόνες γούστερ σος και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το στα μισά ασπράδια με ένα μικρό κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόψτε λεπτές λωρίδες από αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ή ζαμπόν) και βάλτε τις επάνω στα αβγά. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share