Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λαχταριστές συνταγές: Νηστίσιμος χαλβάς!

29 Μαρτίου 2018 16:57
Λαχταριστές συνταγές:  Νηστίσιμος χαλβάς!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στον νηστίσιμο χαλβά! Δείτε πως θα το φτιάξετε το σούπερ αυτό γλυκό.

Χαλβάς

Υλικά:

1 φλ σπορέλαιο

2 φλ σιμιγδάλι

3 φλ ζάχαρη

4 φλ νερό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ρομαντική αφιέρωση της Σπυροπούλου στον Παπαργυρόπουλο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων!

Σιμιγδάλι χοντρό

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το σιμιγδάλι μαζί με το σπορέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 10-15 λεπτά συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει να μυρίζει ωραία και να παίρνει το σιμιγδάλι χρυσαφί χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε πολύ αργά το χλιαρό σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε τον χαλβά να βράσει για 5-6 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το σημερινό έπαθλο φαγητού!

Κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τον χαλβά σε μια φόρμα του κέικ η σε μικρά φορμάκια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share