Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά!

25 Μαρτίου 2018 13:51
Κέικ αναποδογυριστό με καραμελωμένο ανανά!

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, πολύ εντυπωσιακό και τέλειο στη γεύση και στα αρώματα. Θα του έβαζα μια μπάλα παγωτό καρύδα δίπλα για να απογειωθεί! Παγώστε το στο ψυγείο και σερβίρετε το παγωμένο

Υλικά Συνταγής

Για τον καραμελωμένο ανανά

1 συσκευασία ανανά σε φέτες στο χυμό του
70 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο
220 γραμ. μαύρη ζάχαρη ή μισή – μισή μαύρη λευκή

Για το κέικ

70 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 γραμ. χυμό ανανά
1 βανίλια
ξύσμα από 2 λάιμ ή 1 λεμόνι
200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του κοσκινισμένο
αλάτι 2-3 πρέζες
λίγα κερασάκια γλασέ για γαρνίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα το έπαθλο άνεσης!

Εκτέλεση

Για το κέικ με ανανά, αλείφουμε πρώτα 2 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο ένα αντικολλητικό ταψάκι στρογγυλό ή φόρμα δαχτυλίδι με 25 εκ. διάμετρο.

Στραγγίζουμε τον ανανά σε χαρτί κουζίνας. Κρατάμε το χυμό. Θα χρησιμοποιήσουμε 100 γρ. χυμό ανανά.


Για την καραμέλα

Σε τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή να μη βράσει!

Στο καλά βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε παντού φέτες ανανά να καλυφθεί όλη η βάση του (από την συσκευασία θα περισσέψουν 3 φέτες).

Αν χρειάζεται κόβουμε μερικά κομμάτια για να ντύσουμε όλο το ταψάκι. Αν θέλουμε, βάζουμε μισές φέτες ανανά ολόγυρα στα τοιχώματα του ταψιού. Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαύρη ζάχαρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Ποιοι σκοτώνονται γύρω από την φωτιά και ποιος κερδίζει το έπαθλο;

Για το κέικ

Σε μπολ βάζουμε τη μαλακή μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό, τη βανίλια και το ξύσμα. Σε αυτή τη φάση η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει τελείως.

Τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Περιχύνουμε το ταψί με τον ανανά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′.

Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και όσο ακόμα είναι χλιαρό και η καραμέλα ρευστή, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Το κέικ μοιάζει σιροπιαστό και ποτίζει από την καραμέλα ανανά και το χυμό της σάρκας του φρούτου.

Πηγή: faysbook.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share