Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες!

19 Μαρτίου 2018 10:55
Η συνταγή της ημέρας: Ανοιξιάτικο πιλάφι με αρακά και αγκινάρες!

Ένα πολύ νόστιμο πιλάφι με φρέσκα ανοιξιάτικα λαχανικά που θα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, πουλερικά ή ψάρι στο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

300γρ. ρύζι για πιλάφι
6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες καλά
300γρ. αρακά ξεσπυρισμένο
2 καρότα, σε ροδέλες
1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Και Σώζων και Παλαίστρος και Χάρος; Καλύτερα να τον έλεγαν σκουληκομυρμηγκότρυπα!" Το Twitter γλεντά τους νέους παίκτες!

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζετε τις αγκινάρες και τις σοτάρετε ελαφρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ήσουν το μεγαλύτερο... τσογλάνι!" - Πανικός στην προσωπική σελίδα του 19χρονου που δολοφονήθηκε στο Μαρούσι! (photos)

Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.

Κατόπιν, βγάζετε με προσοχή τις αγκινάρες και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε, περιμένετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά της κατσαρόλας.

Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το βάζετε σε στρογγυλή φόρμα. Την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζετε το ρύζι με το μάραθο και διακοσμείτε γύρω γύρω με τις αγκινάρες. Το σερβίρετε χλιαρό.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share