Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Λαχταριστή και νηστίσιμη πάστα φλώρα!

14 Μαρτίου 2018 12:59
Λαχταριστή και νηστίσιμη πάστα φλώρα!

Αγαπημένη νηστίσιμη τάρτα με στέβια, που μπορείτε να φτιάξετε με ό,τι μαρμελάδα σας βρίσκεται στο ψυγείο.

Υλικά Συνταγής

300 γραμ. μαργαρίνη
1/3 φλ. στέβια
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη της επιλογής σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Η ομάδα που χάνει την ασυλία, ο πόλεμος και η μεγάλη "βόμβα" στους υποψήφιους!

Εκτέλεση



Για τη νηστίσιμη πάστα φλώρα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη στέβια, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε. Παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με ποινή υποβιβασμού απειλείται ο ΠΑΟΚ!

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Πηγή:argiro.gr/

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share