Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νόστιμα και υγιεινά: Κολοκυθάκια γεμιστά με σως γιαουρτιού!

13 Μαρτίου 2018 09:29
Νόστιμα και υγιεινά: Κολοκυθάκια γεμιστά με σως γιαουρτιού!

Δεν έχω τίποτα με το αυγολέμονο. Ειδικά στην κοτόσουπα το λατρεύω!!! Αλλά πως να το κάνουμε, όταν κάποια φαγητά τα έχεις μάθει από την οικογένεια αλλιώς, δύσκολα συμβιβάζεσαι. Ένα από αυτά και τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά. Από τη γιαγιά στη μαμά και απ’ τη μαμά σε μένα, ένα απολαυστικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - Παρασκήνιο: Ο πραγματικός λόγος που άλλαξαν καλύβα οι Μαχητές! Η κλεψιά και η απομάκρυνση του Ηλία!

Υλικά για 3 πιάτα
5-6 κολοκυθάκια
1/2 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σος: 1 κεσεδάκι γιαούρτι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 φυλλαράκια δυόσμο
Λίγο χυμό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι


Προετοιμασία
Βάλε το ρύζι με τον κιμά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα σώμα. Αλατοπιπέρωσε
Πάρε τα κολοκυθάκια και κόψε κάθετα στο κοτσάνι, αλλά και στο πίσω μέρος. Με ένα κουτάλι αφαίρεσε το εσωτερικό τους προσεκτικά για να μην τα σπάσεις. Κράτησε τη σάρκα του κολοκυθιού (θα κάνουμε κολοκυθοκεφτέδες σύντομα!)
Γέμισε τα κολοκυθάκια με το ρύζι και τον κιμά, φροντίζοντας να αφήσεις περιθώριο από τις δύο άκρες. Μην ξεχνάς πως το ρύζι θα φουσκώσει.
Βάλε τα κολοκύθια σε κατσαρόλα (ιδανικά να χωράνε όλα στην επιφάνεια του πάτου της). Ρίξε νερό ίσα, ίσα να φτάσει στο άνοιγμα κάθε κολοκυθιού. Πρόσθεσε και το ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 30′ με 40′ λεπτά. Δοκίμασε το ρύζι αν έχει ψηθεί και το φαγητό είναι έτοιμο.
Καθάρισε το σκόρδο και αφαίρεσε το φύτρο. Βγάλε τα κολοκυθάκια από την κατσαρόλα και γύρισε το ζουμάκι στο οποίο έβρασαν σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Πρόσθεσε το σκόρδο και το δυόσμο και χτύπησε να γίνουν ένα.
Ανακάτεψε το ζουμάκι με το σκόρδο στο γιαούρτι και πρόσθεσε το χυμό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Βάλε περισσότερο λεμόνι αν θες να γίνει πιο αραιή η σος.
Σέρβιρε τα κολοκυθάκια στο πιάτο και περίχυσε επί τόπου με την σάλτσα γιαουρτιού. Καλή όρεξη!

Πηγή: news247.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share