Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νηστίσιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα!

8 Μαρτίου 2018 17:54
Νηστίσιμη και αφράτη πορτοκαλόπιτα!

Το πορτοκάλια είναι εποχής, πολύ γλυκά και μυρωδάτα. Αξιοποιήστε τα σε ένα ζουμερό κέηκ.

Υλικά

240 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο +λίγο βούτυρο για το πυρέξ

240 γραμμάρια ζάχαρη +2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

4 αυγά

240 γραμμάρια αλεύρι

2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

4 πορτοκάλια ζουμερά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 trailer: Tο ξέσπασμα του Τσίλη και η έπαρση της Δαλάκα που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο!

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Πάρτε το ξύσμα από τα 4 πορτοκάλια

Σε μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, δουλέψτε καλά, να ασπρίσει

Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα

Προσθέστε τον χυμό από 2 πορτοκάλια

Βουτυρώστε ένα πυρέξ και αδειάστε το μείγμα

Ψήστε 40 λεπτά (50 λεπτά, αν το μαχαίρι δεν βγαίνει στεγνό)

Στο μεταξύ ετοιμάστε ένα σιρόπι: Χυμό από 2 πορτοκάλια, με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, σε κατσαρολάκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η κίνηση ματ που στέλνει τον Μουρούτσο στον... τελικό!

Βράστε το για 6 λεπτά

Αν θέλετε το γλυκό εκτός πυρέξ, αφήστε το να κρυώσει και βγάλτε το, πριν το περιχύσετε με σιρόπι

Αλλιώς, μέσα στο πυρέξ, περιχύστε λίγο λίγο το γλυκό με σιρόπι, να γίνει ζουμερό



Πηγή: iefimerida.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share