Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λαχταριστά και αφράτα γαλλικά σου με κρέμα πραλίνας!

7 Μαρτίου 2018 17:08
Λαχταριστά και αφράτα γαλλικά σου με κρέμα πραλίνας!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε Λαχταριστά και αφράτα γαλλικά σου με κρέμα πραλίνας! Δείτε πως θα τα φτιάξετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Στο στόχαστρο η Σπυροπούλου και ο αγώνας ασυλίας σε... ατομικό αγώνισμα! Ποιος κερδίζει; (video)

Υλικά για Σου:

200 ml. Γάλα

160 ml. Νερό

150 γρ. Βούτυρο

200 γρ. Αλεύρι

300 γρ. Αυγά

Μια πρέζα αλάτι

10 γρ. Ζάχαρη

Μια βανίλια

Αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα

Υλικά για κρέμα:


Ένα λίτρο γάλα

4 Αυγά


170 γρ. Ζάχαρη

100 γρ. Άμυλο (Κορν φλάουρ)

200 γρ. Πραλίνα

Εκτέλεση για Σου:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να πάρουν μια βράση. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με μια κουτάλα.

Αφού γίνει ζυμαράκι το βάζουμε στο μίξερ με το φτερό να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε λίγο λίγο τα αυγά που πρώτα έχουμε χτυπήσει.

Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε το ζυμαράκι μας κυκλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.

Εκτέλεση για κρέμα:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τάση στα μαλλιά: Ανάποδο όμπρε για τις τολμηρές γυναίκες!

Έπειτα τα βάζουμε όλα μαζί στο κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει κρέμα και προσθέτουμε και την πραλίνα.

Κλείνουμε με μια μεμβράνη την κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει. Τέλος γεμίζουμε τα σου μας με την κρέμα που έχει κρυώσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share