Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Νουά κατσαρόλας με σάλτσα ψητού και πατατούλες σκορδάτες!

5 Μαρτίου 2018 13:12
Η συνταγή της ημέρας: Νουά κατσαρόλας με σάλτσα ψητού και πατατούλες σκορδάτες!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στο νουά κατσαρόλας με σάλτσα ψητού. Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα! Παίκτης του Survivor μπαίνει στο Power of Love; Η αποκάλυψη του ίδιου!


Υλικά:
1 νουά μόσχου περίπου 2 κιλά
1/3 φλ …………. ΠΑΝ της οξοποιείας Ζαφειρόπουλος
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 κλωνάρι σέλερυ
2 κρεμμύδια σε φετάκια
1 δαφνόφυλλο
2 κόκκοι μπαχάρι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι



Για το σερβίρισμα:
πουρές πατάτες η ψωμάκια brioche

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση: Χτύπησε "κόκκινο" το Survivor χωρίς ανταγωνισμό! Δείτε τι νούμερα σημείωσε...

Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε το κρέας με αλατοπίπερο και το ροδίζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Γυρίζουμε το κρέας με δύο πιρούνια συνεχώς, για να πάρει χρώμα γύρω-γύρω. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για πέντε- έξι λεπτά, για να φύγει το αλκοόλ. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ξύδι, τέσσερα ποτήρια ζεστό νερό, τα μπαχαρικά και λίγο αλατοπίπερο ακόμα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα. Βγάζουμε το φαγητό από τη σάλτσα, το ακουμπάμε σε ένα πιάτο, και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να κρυώσει. Περνάμε τα λαχανικά και το ζουμί, από την κατσαρόλα,από το μπλέντερ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε. Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share