Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή: Φιλέτο μπακαλιάρου αλά πολίτα με αγκινάρες και καρότα!

19 Φεβρουαρίου 2018 18:31
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή: Φιλέτο μπακαλιάρου αλά πολίτα με αγκινάρες και καρότα!

Μια συνταγή που θα σάς κάνει να αγαπήσετε το ψάρι. Δοκιμάστε την.

Υλικά

1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
12 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες ή φρέσκες
2 καρότα, σε ροδέλες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλγα Πηλιάκη: Η πλαστική στο στήθος, οι φωτογραφίες ντοκουμέντο και το απίστευτο κράξιμο γι'αυτό!

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι. Ρίχνετε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας, προσθέτετε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά, μέχρι οι καρδιές της αγκινάρας να γίνουν τρυφερές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κίνδυνο η ζωή του Ηλία Βρεττού! Σοκάρει το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του τραγουδιστή μετά το τροχαίο!

Χαμηλώνετε τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή ακουμπάτε πάνω στις αγκινάρες τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα περίπου για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κατάσταση σοκ η οδηγός και σύντροφος του Ηλία Βρεττού! - Τι αποκάλυψε για το τροχαίο;

Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σερβίρετε σε κάθε πιάτο από ένα καλό φιλέτο μπακαλιάρου, δύο καρδιές αγκινάρας και μπόλικη σαλτσούλα με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα. Πασπαλίζετε τα πιάτα με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share