Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολος Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες!

16 Φεβρουαρίου 2018 16:10
Εύκολος Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες!

Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά
350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. σούπας μέλι
120γρ. ταχίνι
2 κουτ. σούπας κακάο
400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καβγάς του ζευγαριού ακούστηκε στη γειτονιά: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την Αγγελική Νικολούλη για υπόθεση που σοκάρει το Πανελλήνιο!

Διαδικασία
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαράζει καρδιές η κοινή φωτογραφία της Μαρίνας Πήχου με τον αδικοχαμένο αγαπημένο της! Το τρυφερό στιγμιότυπο λίγο πριν το μοιραίο!

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

Πηγή:olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share