Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χοιρινό κότσι με τραγανή πέτσα και πατάτες κρεμμυδάτες!

14 Φεβρουαρίου 2018 18:12
Χοιρινό κότσι με τραγανή πέτσα και πατάτες κρεμμυδάτες!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Χοιρινό κότσι με τραγανή πέτσα και πατάτες κρεμμυδάτες! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - βόμβα: Οικειοθελής αποχώρηση από την ομάδα των "Διάσημων"! Η συμφωνία που την πετάει έξω από το ριάλιτι! Αποκλειστικό ρεπορτάζ!

Χοιρινό κότσι με τραγανή πέτσα

Υλικά:

3 τεμ χοιρινό κότσι με κόκκαλο και δέρμα
1/2 φλ κρέμα μπαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
8 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλάτι και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, σε διάφορα σημεία. Απλώνουμε το αλάτι να πάει παντού και αφήνουμε το κρέας να σταθεί όλο το βράδυ η τουλάχιστον 1-2 ώρες, σε ένα ταψί μέσα στο ψυγείο.

Την επομένη σκουπίζουμε καλά τα κότσια με χαρτί κουζίνας να φύγουν όλα τα υγρά. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το κρέας σε μία γάστρα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 15 λεπτά και μετά στους 180 για 2 ώρες.


Μετά την πρώτη μιάμιση ώρα αλείφουμε τα κότσια με την κρέμα μπαλσάμικο αραιωμένη στο κρασί, κάθε μισή ώρα περίπου για να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.


Πατάτες κρεμμυδάτες

Υλικά:

1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες
1 κιλό κρεμμύδια
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
1 λίτρο γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κύβοι κοτόπουλο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 7-8 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 15 λεπτά. Τελευταία στιγμή προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο και το αλατοπίπερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor διαρροή: Σκάει βόμβα! Αυτή είναι η παίκτρια που αποχωρεί σήμερα (Photos)

Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο γυάλινο σκεύος και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Αραιώνουμε τους κύβους σε 1 λίτρο ζεστό γάλα. Περιχύνουμε το φαγητό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις,στους 190 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share